tiistai 12. maaliskuuta 2024

Perunamuussin jämät lihapulliin ja pinaattilättyihin

Eilisestä jäi perunamuussia, jonka jalostin tänään ihan uudeksi.
Ensimmäisen osan sekoitin lihapullataikinaan ja toisen puolen paistoin pinaatin kanssa letuiksi. Kumpaankin muussi sopi erinomaisesti ja kummastelin itseäni, miksi en ennen ole näin tehnyt. 

Lihapullat teen yleensä korvakuulolta ihan sen mukaan mitä kaapeissa sattuu olemaan. Pulliin ja murekkeeseen voi lisätä melkein mitä vain ja aina tulee hyvää.
Nämä pullat tein ihan perusohjeella, johon lisäsin perunamuussin sekä eiliset dippikastikkeet ja salsapurkkien pohjat. Mausteita ja sipulia (jos siitä pitää) kannattaa käyttää runsaasti, jos täyteaineet on kovin miedot.
Neljäkymmentä lihapullaa tuli ja 700g jauhelihaa meni.
Kaikkia ei sentään syöty kerralla.


 Illemmalla vielä tein pinaattilettuja, joihin hukutin loput perunamuussista.
Kaikki aineet vaan tehosekoittimessa sekaisin ja kannusta suoraan pannulle.
Hyvin helppoa.


Pinaattilätyt

1 pss pakastepinaatteja
5 dl kevytmaitoa
reilu 3 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
 1tl suolaa
1 tl sokeria
ripsahdus mustapippuria
1/4 dl voisulaa tai öljyä
lisäksi paistamiseen voita tai rypsiöljyä

Lätyille kaveriksi retkeläisiltä ylijäänyttä makkaraa ja kaalisalaattia.
Kyllä tätä söi.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti