tiistai 12. joulukuuta 2023

Muhkea Omenapiirakka

Huomenna saamme oikeita vieraita, niin jotain olisi leivottava. Ihanaa, että tulevat oli tarjottavaa tai ei. 

Seuraavalla kerralla kun tätä teen laitan omenat kuuman pannun kautta, että ne hiukan kypsyvät ja karamellisoituvat. Sitten tässä olisi lähes täydellinen omenapiirakka.


Muhkea omenapiirakka 

 100 g voita

4 dl vehnäjauhoa

2 tl leivinjauhetta

3 rkl tummaa sokeria (fariini tai ruoko)

0,75 dl kermaa

Täyte:

5 kpl omenaa (pienehköä)

1,5 dl tummaa sokeria (fariini tai ruoko)

1 tl kanelia

ripaus neilikkaa

ripaus muskottipähkinää

2 tl perunajauhoa

0,5 dl sitruunamehua

1prk kermaviiliä

kananmuna

fariinisokeria

kanelia 

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi huoneen lämmössä lämmennyt voi sekaan, kunnes taikina on murumaista.

Lisää kerma ja kääntele taikina tasaiseksi (saattaa jäädä murumaiseksi, se on ok.)

Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan (24-28) pohjalle ja reunoille.

Sekoita pienessä kulhossa sitruunamehu, mausteet, perunajauhot ja sokeri. Kuori ja pilko omenat kulhoon ja sekoita mausteliemi omenoiden sekaan. Laita omenat piirakan päälle, osittain päällekkäin.

Sekoita kermaviiliin/turkkilaiseen yms. kananmuna, kanelia ja fariinisokeri ja peittele omenat valkoisen peiton alle.

Paista piirakkaa 225 asteessa noin 25 minuuttia uunin keskitasolla

Hannekselle tämä kelpasi, vaikka omenat olivat hiukan raakoja. 
Hansu onkin hyvin piirakkamyönteinen ihminen
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti