torstai 7. joulukuuta 2023

Broilerinjauhelihapihvit ja marraskuun sukat


Pitkästä aikaa tein broilerinjauhelihasta pihvejä.
Näihin tuli punaisia linssejä sekä pestoa, mitä en ennen ole pihveissä käyttänyt.
Nuoriso ei pidä sen enempää broilerin jauhelihasta kuin linsseistäkään, mutta nämä kelpasi kaikille.
Eivät tosin tienneet mitä söivät.


Broilerinjauhelihapihvit

400 g broilerin jauhelihaa
1,5 dl punaisia linssejä
kanalientä linssien keittämiseen
4 rkl punaista pestoa
1 tl paprikajauhetta
ripsaus chilijauhetta
1 tl suolaa tai 2 tl soijakastiketta
valkopippuria
2 munaa
1 dl parmesaaniraastetta

Ota broilerinjauheliha huoneenlämpöön. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna kaiken nesteen valua pois siivilässä ennen kuin sekoitat ne mureketaikinaan.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi murekeseokseksi ja muovaa lihapyöryköiksi tai pihveiksi. Paista pihvit pannulla rasvassa tai kypsennä 225-asteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.


Marraskuun sukkatuotanto oli ihan kiitettävää.
Muutamat sukat syntyivät jämälangoista, siniset ja raitavihreät uudesta kerästä ja koko vihreät on kissanpennun pehmeää alpakkaa.


Kun vuoden sukkasato lähenteli neljääkymmentä ajattelin kokeilla onnistuisinko tekemään niitä 52 paria, sukat per viikko. Ainakin kymmenet sukat on vuoden mittaan jo jalkansa löytäneet, mutta vielä riittäisi tontuille töitä.
 Eihän tällaisessa ole mitään järkeä, mutta ehkä se ei haittaa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti