Hohhoijaa, eiköhän talviunia ole nyt vietetty tarpeeksi.
Marraskuussa tehdään se mitä ilman ei tulla toimeen ja loppuaika vain lorvitaan.
Ehkä suklaakakun voimin voisin yrittää herätä
Itsenäisyyspäivän suklaakahvikakku
100 g tummaa suklaata
2 dl maitoa
50 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoa
1 dl kaakaota
2 rkl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
Kuorrute
2 rkl vahvaa kahvia
1 rkl voita
1,5 dl tomusokeria
2 rkl kaakaota
Rouhi suklaa. Lämmitä maito (älä keitä) ja sulata suklaarouhe maitoon välillä sekoittaen. Kuutioi rasva pieniksi paloiksi. Vatkaa sokeri ja rasva vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat reippaasti vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Yhdistä kuivat aineet ja suklaamaito voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
Voitele kakkuvuoka (1,8 l) huolellisesti. Kaada taikina vuokaan. Paista kahvikakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Paina kakun keskelle puutikku. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis. Anna jäähtyä viisi minuuttia ja kumoa kakku.
Tee kahvikakun kuorrute. Sulata voi kuumaan kahviin. Lisää tomusokeri ja kaakao. Valuta kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele kahvikarkeilla tai suklaarouheella. Suklainen kahvikakku on valmis tarjottavaksi.
Nyt on ensimmäinen joulu melkein neljäänkymmeneen jouluun, kun lapsille ei hommata kalentereita.
Siirtymää helpottaakseni ostin itselleni oman Adventtikalenterin.
Joka sunnuntai avataan tietty pussukka ja ilahdutaan yllätyksestä, joka on jotain fiinimpää neulelankaa.
Ensimmäisessä pussissa luki "Itsenäinen Suomi" ja sieltä löytyi vyyhti ohutta itsevärjättyä vaaleansinistä, joka hiukan kimalteli.
Eräs tytär saa pehmeän paketin, jos saan nuo tällä viikolla valmiiksi.
Ensi viikon pussissa lukee "Kettu juoksi yli järven".
Tekisi mieli vähän kurkistaa.....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti