Juhannuksen jälkeen vietimme Hansun ja lapsenlapsen syntymäpäiviä. Nykyään on hyvin harvinaista, että he kaikki ovat yhtä aikaa tässä, lapset, lapsenlapset, vävyt, miniät ja mummut.
Juhlakakusta en kerinnyt ottamaan kunnollista kuvaa, niin laitan silti ohjeen tänne talteen. Tarvitsimme gluteenittoman kakun, eikä pelkkä perunajauhokakku miellyttänyt, niin tämä seos oli hyvä.
Gluteeniton kakkupohja
6 kananmunaa
3 dl sokeria
11/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 1/2 dl perunajauhoja
11/2 tl leivinjauhetta
Voitele kakkuvuoka ja jauhota vuoka gluteenittomalla jauhoseoksella.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä kuiva-aineet. Lisää ne siivilän läpi pienissä erissä, varovasti taikinaa sekoittaen.
Laita uuniin alatasolle 175 asteeseen noin 35-45 minuuttia, uunista riippuen
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Jäähdytä kokonaan ja leikkaa kerrokset.
Juhlapäivä sattui olemaan aurinkoinen ja juuri sopiva iso väen ruokkimiseen ulkona, joten grilli kuumaksi.
Silloin kun väkeä on paljon on ruokaakin oltava paljon.
Onneksi tekijöitäkin oli paljon
Kasvissyöjien enemmistö piti huolta, että pilkottavaa riitti.
Hampparipihvit oli paistettava sisällä, koska grilli on pieni ja elämää nähnyt.
Jokainen sai koota itselleen mieluisan hampurilaisen.
Hansun mielestä niin hyvää ruokaa ei ole, etteikö siihen ketsuppi kuuluisi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti