Lomat on nyt ohi ja alkaa tavallinen arki.
Hiukan harmittaa kun muutama hyvä ohje ja ruokamuisto on kesältä jäänyt tänne laittamatta, mutta korjaan taas tapani ja jatkan.
Tänään ruokakuntaan kuului vain kuusi henkilöä ja menu oli arkisuuden huippu.
Lounaaksi tavallista makkarakeittoa ylijäämä grillimakkarasta, runsaista vihanneksista sekä perunasta.
Parsakaali on pakastimesta viime vuoden satoa, mutta muut kasvikset tuoreita. Keiton mausteena vain lihaliemikuutio, suola, maustepippuri ja ripaus chilijauhetta.
Välipalalla söimme perunarieskoja, jotka olin joskus pakastanut. Ikäväkseni teinit eivät pidä tuoreista rieskoista, mutta lämpimiksi leiviksi jalostettuina ne kelpasivat.
Leipien päälle laitoin kirsikkatomaateista, sipulista ja paprikasta tehtyä salsaa, kalkkunaleikettä, punasipulia, fetaa ja päälle raastettua mozzarellaa.
Uunissa hetken, että juusto sulaa ja sitten vain syömään.
Iltaruuaksi eli päivälliseksi tein vuokaruokaa. Pestopastasta, naudan jauhelihasta sekä kasviksista syntyi kaksi makaronilaatikkoa.
Toinen syötiin heti ja toinen laatikko meni pakastimeen pahan päivän varalle.
Sellaisiakin kun tulee joskus.
Makaronilaatikon tein tavalliseen tapaan. Pastan keitin melkein kypsäksi. Paistoin lihat pannulla sipulin kanssa ja maustoin. Porkkanat ja kesäkurpitsan raastoin karkealla terällä ja maissit pipersin pieniksi.
Nesteeksi laitoin tomaattimurskaa, johon sekoitin kananmunaa ja purkillisen tuorejuustoa.
Päällimmäiseksi tomaatinsiivuja sekä hiukan juustoraastetta.
Peston makuinen makaroni oli meille uusi tuttavuus. Ihan hyvää, mutta ei niin paljon että tulisi toiste ostettua. Itse maustamalla saa parempaa.
Tästä riitti hyvin kuudelle lautaselle.
Kesä-heinäkuun neulomuksina syntyi kuusi paria villasukkia.
Ruskeat ovat mieleisimmät, mutta odottavat vielä pientä tuunausta.
Siniset ohuet sukat saa Hansu yösukikseen.
Muille ei vielä ole omia jalkoja......
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti