perjantai 9. kesäkuuta 2023

Maisemakahvilan raparperipiirakka

Kevään ensimmäinen raparperipiirakka maisemakahvilan ohjeella.


Muruseos
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria (laitoin itse 2 dl)
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voita sulatettuna

Piirakkapohja
2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 muna

Piirakan täyte
1 l raparperia paloina
500 g maitorahkaa tai turkkilaista jogurttia
2 dl sokeria
2 munaa
3 tl vaniljasokeria
(1 tl kanelia)

Piirakan pinnalle
1/3 muruseoksesta

Sekoita muruseoksen kuivat aineet. Lisää voisula ja sekoita huolellisesti. Ota 1/3 muruseoksesta sivuun piirakan pinnalle.

Piirakan pohjaa varten sekoita piimä ja muna ja lisää ne muruseokseen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille tai isoon vuokaan.

Pese ja pieni raparperit. En koskaan kuori raparperia. Ripottele raparperit pohjan päälle.

Sekoita täytteen ainekset ja kaada täyte raparperien päälle. 

Ripottele pinnalle loput 1/3 muruseoksesta.

Paista raparperipiirakkaa175 asteessa 45-50 minuuttia.

Naamioimme marjapensaat muumeiksi, ettei öinen halla niitä löytäisi. Pensaat on juuri kukassa ja yritämme peittelemällä turvata tulevan marjasadon.


Tuleviksi öiksi ei enää luvata pakkasvaaraa (toivottavasti) ja harsot saa kerätä pois.
Toivottavasti harsotus auttoi.
Seuraavaksi olisi ruohonleikkurille töitä.....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti