torstai 8. kesäkuuta 2023

Paahdettu härkäpapurouhekastike

Löysin kaupasta kiinnostavan näköisen pakkauksen, jota teki heti mieli kokeilla.
Paahdettu härkäpapurouhe valmistajana vihreähärkä.fi.
Tässä tuotteessa on 33 prosenttia proteiinia ja makukin on sopivan mieto. Ei maistu liikaa herneeltä, niin on helppo maustaa sopivaksi ja piilottaa liian kriittisiltä ruokailijoilta. Luulen, että sopii moneen lihaa tai soijaa korvaamaan.


Pastakastike

2 dl paahdettua härkäpapurouhetta
1 sipuli
1 valkosipuli
500 g tomaattimurskaa
2 rkl kasvisliemijauhetta
1 dl (kaura)kermaa
2 rkl siirappia tai sokeria
öljyä/voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
tuoretta basilikaa (kevätsipulinvarsia mulla)

Paista ensin rasvassa sipulit pari minuuttia ja lisää loppuvaiheessa rouhe sekaan.
Lisää vesi ja mausteet.. Sekoita hyvin.
Lisää tomaattimurska ja kerma. Hauduta muutama minuutti.
Lisää makeutta siirapilla tai sokerilla. Lisää tuore basilika tai muu mukava yrtti ennen tarjoilua.
Kastike sopii hyvin spagetin tai lasagnen kaveriksi.


Tätä söimme tavallisen spagetin kanssa. Lisukkeena vihreä salaatti ja kaalisalaatti.


Tällä pärjää aamuun asti.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti