Facebookista löysin ihan "uudenlaisen" ohjeen pullalle.
Tavallisesti olen tehnyt pullat veteen ilman kananmunaa ja facen pullakeskustelusta päätellen, myös monet muut tekevät näin. Hyvää on tullut niinkin
Tällä uudella reseptillä teen kuitenkin kaikki seuraavat pullani.
Oikeaa maitoa, kunnolla kananmunia, runsaasti rasvaa ja sokeria.
Lopputuote oli pehmeää ja suloista.
Nykynuoret on tehokkaita
Uusi pullataikina
1 l maitoa
3 tl suolaa
5 dl sokeria
3 pss kuivahiivaa
10 munaa
5 rkl kardemummaa
500 g voita
vehnäjauhoja sormituntumalla
Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi, lisää suola ja kardemumma. Kaada vispilällä vispaten joukkoon aika kuuma maito, liemi ei jäähdy liikaa kun maito on kuumaa. Sekoita kuivahiiva osaan vehnäjauhoja ja lisää ne nesteen sekaan. Lisää niin paljon jauhoja mitä vispilällä saa sekoitettua.
Lisää pehmeä voi taikinaan, alusta ja lisää jauhoja kunnes taikina on sopivan pehmeää. Alusta kunnes taikina irtoaa kädestä ja kulhon reunoista.
Anna kohota kunnolla.
Sitten voit leipoa, uudelleen kohottaa ja paistaa.
Älä syö heti kaikkia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti