maanantai 6. maaliskuuta 2023

Pehmeä omenapiirakka

 Perhe pilkkaa jo minun innostusta piirakoihin ja vaati vaihtelua.
Näitä pehmeitä on vaan niin helppo syöttää sekä syötettäville että itsesyöjille.
Hyvääkin tämä oli, sain sentään viimeisen palan kuvaan.


Omena-rahkapiirakka

150 g voita sulatettuna
3 dl sokeria
1 dl kermaa/ruokakermaa
1 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja

Täyte:
omenahilloa 
4 (750g) omenaa
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
250 g maitorahkaa
1 dl kermaa
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Esikäsittele omenat: kuori, poista siemenkodat, leikkaa paloiksi. Laita palat kulhoon ja sekoita omenoihin kanelia ja fariinisokeria.
Sekoita voisula, sokeri, kerma, maito ja munat. Siivilöi lopuksi joukkoon vehnäjauho-leivinjauhoseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Levitä pohjalle ensin kerros omenahilloa ja lisää sen jälkeen omenat pohjan päälle.
Sekoita rahkaan loput aineet. Levitä seos omenoiden päälle
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n.35 min tai kunnes kypsää.

2 kommenttia:

  1. Teidän perhe on tottunut gurmee tarjoiluihin. Jokaiselle piirakoista valittavalle terveisiä, että meillä saa leivonnaisia vain muutaman kerran vuodessa. Kannattaa siis syödä suurella nautinolla upeita herkkuja. Terveisin sohvaperuna, joka piipahti nauttimaan "herkullisista kuvista"

    VastaaPoista
  2. Hei Anonyymi, kiitos viestistä. Meidän gourmentti on helppoa, halpaa ja yksinkertaista, kuten olet huomannut. Pääasia, että on mukava tehdä ja mukava syödä.

    VastaaPoista