Uuden vuoden lupausten pitkässä jonossa on sellainenkin, että tänä vuonna juhlistan kaikki mahdolliset juhlan aiheet. Edes ihan pienesti.
Tammikuussa oli kolme hyvää syytä kattaa pöytä kauniisti. Ensin oli yhden lapsen nimpparit, toisena meidän hääpäivä ja kolmanneksi isoimman pojan 34v. synttärit, joihin nämä herkut tehtiin.
Saimme paketillisen piparkakkuja, jotka perheen mielestä olivat väärän makuisia ja meinasivat unohtua kaappiin . Ajattelin, etten ala niitä säilömään, vaan jalostan ja salasyötän ne heille.
Juustokakkuun ja unelmatortun väliin väärän makuiset keksit sopivat oikein hyvin, eikä tarvinnut edes salaa tarjoilla.
Piparinen juustokakku
Pohja:
200 g murskattuja keksejä
70 g voita
Kakkumassa:
2dl kuohukermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk piparkakku rahkaa
kourallinen hienoksi murskattuja piparkakkuja
ripaus suolaa
1. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa.
Levitä keksimuru voi seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin kovettumaan.
2. Sulata suklaa ja laita sivuun jäähtymään.
3. Notkista tuorejuusto esim. sähkövatkaimella ja lisää rahka sekaan.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se tuorejuustomassaan. Lisää joukkoon suola ja piparin muruset esim. nuolijalla rauhallisesti käännellen.
5. Ota pohja jääkaapista ja levitä massa pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin tekeytymään. kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Piparinen-Unelmatorttu
4 munaa
1 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi ja lisää sitten kuivat aineet huolellisesti käännellen. Paista kääretorttupohja nopeasti kuumassa uunissa.
225 astetta n. 8 min
Täyte:
150 g voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 munan keltuainen
200 g tuorejuustoa
ripsaus hienoksi rouhittua kardemummaa
iso kourallinen murusteltuja pipareita
Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi ja lisää sitten keltuainen sekä keksin murut ja kardemumma, lopuksi tuorejuusto.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti