"Aika menee aatellessa, päivät päätä käännellessä", sanoi äitini ennen ja nyt on tainnut käydä juuri niin. Olisiko iskenyt kevät väsymys vai talvi uupumus?
Joka päivä olen kuitenkin ruokkinut perheen ja muutaman uuden ohjeenkin olen tallentanut. Ne laitan kohta tänne.
Tänään söimme uutta kalaruokaa suoraan jostain idän maasta, jossa se on luonnonvarainen makeanveden kala ja vielä uhanalainen. Täällä myytävät kalat on kasvatettuja "tehdaskaloja".
Luin tämän liian myöhään ja ekologinen omatuntoni alkoi heti kipristelemään.
Tämä oli siis ensimmäinen ja viimeinen kerta kun kun pagasius eli haimonni vieraili meidän pöydässä.
Hyvää se silti oli. Kun kalan vaihtaa ahveneen tai muuhun vaaleaan kalaan curry-kastike sopii niihin mainiosti. Yleensä en pidä currystä, mutta tähän se sopi.
Curry-uunikala
500 g
0,5 tl suolaa
0,5 sitruunapippuria
2 dl kermaa/ruokakermaa
1,5-2 rkl punaista currytahnaa
1 rs miniluumutomaatteja
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Tämän näköinen vuoka meni uuniin
- Sulata kalapalat jääkaapissa uunivuoassa kelmulla peitettynä. Valuta sulamisvesi pois. Mausta kalojen pinta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita ruokakerma ja currytahna kulhossa. Pese ja puolita miniluumutomaatit.
- Kaada currykerma kalan päälle. Ripottele päälle valkosipulia ja miniluumutomaatteja.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Purista pinnalle limetinmehua ja koristele tuoreella persiljalla tai korianterilla.
Mummu voi taas paremmin ja ruoka maistuu melkein kuin ennen.
Onneksi taas jaksaa.
Joululahjaksi sain lapsilta sukkalankaa.
Tammikuun tavoitteeni oli neuloa yksiväriset sukat joka langasta. Aikuisten kokoisia sukkia tein kolmet ja neljänsistä tuli kämmekkäät tyttärelle, joka tekee paljon tietokonetyötä sormet jäässä. Toivottavasti tykkää.... ei voi vielä tietää.
Helmikuun tavoitteena voisin tehdä valmiiksi edes osa keskeneräisistä neulomuksista.
Harmikseni aika, velvollisuudet ja olkapäät ei hyväksy täydellistä hurahtamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti