torstai 2. helmikuuta 2023

Uusi omenapiirakka


Jotain tämän tapaista omenapiirakkaa olen joskus ennenkin tehnyt. Tässä piirakassa omenat ja niiden alla oleva hillo olisi saanut olla hiukan vahvemman makuista, kuten ohjeessa kehotettiin, mutta nyt käytin niitä mitä kaapista löytyi. Seuraavalla keralla pitää tuo muistaa.

Kopioin ohjeen jostain (en muista mistä) suoraan tähän alle.

Omenoiden alle laitoin hiukan omatekemää luumuhilloa, muuten tein ohjeen mukaan. Naapuri tuli sopivasti vierailulle, niin saatiin tuoreeltaan testata. 

Omenapiirakka

Pohja:

200 g pehmeää voita

2 1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhoja

Päälle:

n. 10 kirpeää, mieluiten kotimaista omenaa (1 1/4 l lohkoja)

1 rkl sokeria

1 tl kanelia

1. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa. Lisää kananmunat yksitellen ja vaahdota tasaiseksi.

2. Sekoita leivinjauhe, kardemumma, vehnäjauhot ja mantelijauhot toisessa kulhossa. Lisää jauhot muutamassa erässä ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Levitä taikina uunivuokaan tai hyvin pienelle uunipellille leivinpaperin päälle, oman luottovuokani strategiset mitat ovat 29 x 24 cm.

4. Pese ja kuivaa omenat. Leikkaa omenat neljään lohkoon ja poista kota, kotimaisia ei tarvitse kuoria. Lado omenaviipaleet tiiviisti taikinan päälle. Sekoita sokeri ja kaneli pienessä kipossa ja ripottele omenalohkojen päälle.

5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes se ruskettuu kevyesti. Syö jäähtyneenä, vielä hiukan lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti