tiistai 15. marraskuuta 2022

Pala hirveä

Löysin pakastimesta vielä palan hirveä. En tiedä mistä kohtaa ruhoa tämä pala oli, enkä tiedä sitäkään miten tästä tehdään hyvää. Yksinkertaisesti leikkasin lihapalan siivuiksi ja  paistoin pannulla pinnat kiinni. Maustoin ja asettelin palat uunivuokaan.


Maustettujen lihojen päälle laitoin punajuurta, lanttua, sipulia, valkosipulia ja palan purjoa. Lihalientä  pataan niin, että kaikki peittyy. Vielä ihan pikkuisen chilihiutaleita ja paljon persiljaa.
Pata ilman kantta uuniin 200 asteeseen. Kun neste kiehuu laskin lämmön noin 150 asteeseen ja laitoin kannen päälle.
Tässä välissä ennen aterialle pääsyä ennättää vaikka pestä muutaman ikkunan.


Tällainen annos lähti mummulaan

Ja mitä mieltä mummu oli 
(perunat oli kuulemma hyvin keitetty, etten ihan ilman kiitosta jäänyt)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti