keskiviikko 1. kesäkuuta 2022

Pätkiskakku

Pätkiskakun ohjeen olen ottanut talteen jo aikoja sitten vanhasta pirkka-ruoka-lehdestä. Aiemmin kakkuun varaamani pätkikset aina kummasti hävisivät ennen kuin ennätin edes aloittaa leipomista. Vihdoin sain aikaiseksi kokeilla ja iloisesti yllätyin. Juuri sopivaa vierasvara-kahveille

 Tuoreenakin on hyvää, mutta parhaimmillaan vasta huomenna


Pätkiskakku 

200g voita tai margariinia

n.180-200 g pätkis-suklaata

3 kananmunaa

2,5 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl soodaa

2 dl vahvaa kahvia keitettynä

Sulata rasva ja paloitellut suklaat kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt rasva-suklaaseos munavaahtoon. Sekoita vahnajauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos ja kahvi vuorotellen taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, eli kääntele varovasti. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun n.1,8 litran vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 50-55 minuuttia. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä

2 kommenttia:

  1. Ja vielä pienellä suolaripsauksella taikinaan, on meistä vieläkin parempaa. Terävöittää hieman makua. Tätä kakkua voisikin taas tehdä,suklaatkin on ostetuna. Meillä taasen kaikki suklaat kyllä säilyvät liiankin hyvin kaapeissa, kun ei niitä enää kukaan sellaisenaan syö. Irtokarkkien säilyminen onkin sitten toinen juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vasta kun kakku oli uunissa muistin tuon sinulta saadun suolavinkin, ensikerralla pitää muistaa. Onneksi tämä kakku ei säily kauaa (ellei sitä piilota) ja voi kohta tehdä uuden.
      Meillä on karkit kassakaapissa. Huonoa siinä on se, ettei itsekkään pääse salaa herkuille kun numerokoodi piippaa ja lapset kuulee.

      Poista