Kohta alkaa lasten kesälomat ja ruokalistojen on aika muuttua. Kotirauhan perusta on kylläinen perhe ja siihen ei kasvissosekeitoista ole. Kouluaikaan teen usein lounaaksi meille kotona syöville erillaisia sosekeittoja sen mukaan mitä kaapista löytyy ja mikä on menossa vanhaksi. Pikkuteineille on turha sosekeittoja tarjoilla.
Tällä kertaa tein keittoa kukkakaalista. Vielä ei ole kotimaisia kukkakaaleja saatavilla, mutta luomu-ulkomaalainen sopi hyvin. Lisämauksi hiukan sipulinvarsia ja keitettyä kananmunaa. Ohje on Valion sivuilta. Tein kaksinkertaisen annoksen ja soseutin keiton tehosekoittemella. Sen mitä jäi pakastin seuraavaa sopivaa hetkeä odottamaan.
200 g kukkakaalia
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 pkt koskenlaskijan kylmäsavuporo sulatejuustoa
2 dl kermaa
3 rkl vehnäjauhoa
Keitä kukkakaali kasvisliemessä kypsäksi noin 10 munuuttia.
Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää pienitty sulatejuusto ja kerma. Kuumenna ja sekoittele kunnes juusto sulaa.
sekoita vehnäjauhot kylmaan veteen ja kaada seos keittoon koko ajajn sekoittaen.
Keitä 2 minuuttia ja tarkista maku.
Silppua vihreää päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti