Herkullinen ja nopeasti valmistuva "mummun mustikkapiirakka" on suomen kansan peruspiiras. Aurinkoiset päivät ovat vielä niin harvinaisia, ettei niitä raaskisi keittiössä tuhlata, silti vierasvaraakin pitäisi olla. Tähän ei mene kauaa.
MUMMON MUSTIKKAPIIRAKKA
Noin 8-10 hlö
Muropohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus raastettua limetin kuorta/ vaniljasokeria tai kardemummaa (valinnainen)
- Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
- Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
- Sekoita leivinjauhe ja jokin mausteista jauhojen kanssa.
- Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.
- Painele taikina tavalliseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseen piirakkavuokaan (26-28 cm).Vinkki! Halutessasi voit esipaistaa pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia
Täyte
300 g metsämustikoita
200 g kermaviiliä (1 purkki)
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Ripottele mustikat piirakkapohjan päälle. (Jos käytät pakastemustikoita lisää 1 rkl perunajauhoja mustikoiden sekaan)
Sekoita sokeri, kermaviili ja muna kulhossa. Mausta vaniljasokerilla.
Kaada kermaviiliseos mustikoiden päälle.
Jätin itse pari mustikkaa sivuun, niin että ripottelin ne tässä vaiheessa kermaviilin päälle. Tekee piirakasta kauniin.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes reunat saavat hyvin väriä.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti