Löysin uuden kasvissosekeito-ohjeen Tupun Tupa-blogista, inkivääriä ja appelsiinia. Lisäsin keittoon yhden jo elämää nähneen bataatin ja kukkakaali oli suoraan pakastimesta. Oikein sopivaa lounasruokaa.
Kasvissosekeitto
4 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
1 bataatti (ei ole pakko olla näin nahistunut)
1 appelsiinin mehu
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 2-4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 cm pala raastettua inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 tl kanelia
1 tl merisuolaa
1 tl pouhittua mustapippuria
3 dl kaurakermaa (osa pippurista)
Kuori porkkaana, sipui ja valkosipuli sekä appelsiini.
Pilko kaikki ainekset pieniksi samoin kukkakaali.
Laita kukkakaali, porkkanat ja bataatti bataatti kattilaan ja purista sinne mukaan applesiinin mehu. Lisää vettä niin että kasvikset eivät ihan peity ja anna kiehua. Raasta inkivääri ja lisää kattilaan.
Kuullota sipuli ja valkosipulimurska paistinpannulla voissa muutama minuutti.
Mausta keitto ja anna kiehua kunnes kasvikset ovat kypsät.
Soseuta keitto sauvasekoittemella ja lisää jukkooon kaurakerma.
Maista ja mausta ja surauta sauvasekoittemella vielä hiukan.
Me söimme keittomme kananmunan ja persiljan tuhdittamana.
Sekä eilisestä perunamuussista tehdyt rieskat kaverina.
Perunarieskat
- 6 dl perunamuusia
- 1/2 dl maitoa tai vettä
- 3/4 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 5 dl vehnäjauhoja + jauhoja taputteluun
- Sekoita prunamuussi, maito tai vesi ,suola ja kananmuna kulhossa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita juuri sen verran, että aineet sekoittuvat.
- Nostele taikinasta ruokalusikalla kokkareita pellille.
- Ripottele jokaisen kokkareen päälle vehnäjauhoja ja taputtele sitten kokkareet litteiksi rieskoiksi. Töki rieskoihin reikiä haarukalla.
- Paista risekoja 225-asteessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarkkaile paistumista. Käännä rieskat nurinpäin puolivälissä, niin ne paistuvat tasaisemmin.
- Kasvissosekeiton lopusta tein sämpylöitä.
Vanha Viho tietää, että on kevät ja aika aloittaa peltotyöt
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti