lauantai 7. toukokuuta 2022

Rukiinen mustikkapiirakka

 Leivoin vierasvaraksi rukiista mustikkapiirakkaa. Jos ruista ei satu nyt kaapeissa olemaan, niin rukiin voi vaihtaa vehnäjauhoon.

Unohdin kuvata piirakan heti kun se uunista tuli, niin heti vieraiden poistuttua kiikutin viimmeisen palan turvaan ja otin kuvan. Millään en muista millainen piiras ohjeesta tulee, jos ei edes jonkinlaista kuvaa ole muistin tukena. Tämä piiras oli niin hyvää, että kannatti kuvata ja varmasti teen toistekkin.


Rukiinen ja sitruunainen mustikkapiirakka

125 g voita
1,5 dl sokeria
1 iso kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja (tai tämäkin vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Täyte pohjan päälle:
1 prk sitruunarahkaa
1 prk kermaviiliä (tai maustamatonta rahkaa)
3 isoa kananmunaa
vajaa 1 dl sokeria
Valkoisen seoksen pinnalle mustkoita tai mitä vain marjoja

Lisää pehmeään rasvaan sokeri ja muna ja sekoita sekaisin. Lisää jauho-leivinjauho-suolaseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputa taikina voideltuun ja leivinpaperoituun vuokaan (27cm), nosta myös taikinareunat. Käytä apuna jauhoja.
Täyte: Sekoita kaikki aineet tasaiseksi ja kaada raakan pohjan päälle. Ripottele marjat pinnalle tasaisesti
Paista piirakka alimmalla tasolla 175 asteisessa uunissa noin 35-45 min. kunnes piirakka on kauniin värinen ja pohjakin paistunut kunnolla

Kevät tulee ja joessa vesi on korkealla. Kesällä pohjalla on vain pieni lirinä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti