Äitienpäivän iltapalaksi jotain muuta kuin tavallista puuroa. Löytyi mukava feta-tomaattipiirakan ohje, joka miellytti kasvissyöjä ja sekasyöjätkin olivat tyytyväisiä.
Feta- tomaattipiirakka:
100 g voita tai margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1,5 dl hiivaleipä- tai jotain muita jauhoja
1 dl perunahiutaleita
1 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1,5 dl kylmää vettä
Laita monitoimikoneeseen voi,jauhot, perunahiutaleet ,suola ja leivinjauhe ja anna koneen sekoittaa aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää sitten vettä ja anna koneen sekoittaa taikinaksi, muodostuu pallo.
Suihkuta vuoka vuokaspraylla tai voitele käsin margariinilla.
Taputtele taikina hyvin vuokaan ja pistele pohja.
Täyte;
1 rasia miniluumutomaatteja
1 pkt fetajuustoa
1 prk kermaviiliä
1,5 dl kermaa
1 dl maitoa
2 kananmunaa
mustapippuria
suolaa( jos haluaa)
basilikaa tuoreena tai kuivattuna( minulla ei ollut, käytin ruohosipulia)
Halkaise tomaatit ja siivuta feta.
Lado täytteet pohjan päälle.
Lisää mustapippuria ja hiukan suolaa.
Sekoita keskenään kermaviili, kerma, kananmunat, maito ja kaada täyteen päälle.
Paista n.180° n.30- 40 minuuttia, kunnes reunoilta näyttää hyvin paistuneelta ja Täyte hiukan saanut myös väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti