sunnuntai 8. toukokuuta 2022

Pellillinen omenapiirakkaa

Tämä omenapiirakka on nykyään meidän  arkiherkku. Ohje on yksinkertainen, nopea ja  maistuu hyvälle jopa suoraan uunista. Viereen kokkare jäätelöä tai päälle loraus kylmää vaniljakastiketta. Käy vaikka lohduksi tai ilon ilmaukseen.


MUHKEA OMENAPIIRAKKA

pellillinen 50-60 cm:n uuniin

4 isoa kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
3,5-4 dl hienoa sokeria
2 dl kermaa
2 dl maitoa
200 g sulatettua voita tai margariinia
7 dl vehnäjauhoja
4-5 tl leivinjauhetta

Pinnalle: 
3-5 omenaa viipaleina
hieman kanelia ja hienoa sokeria



 Lisää muna-sokerivaahtoon maito, kerma ja sulatettu, jäähdytetty rasva (tai pullorasva). Vatkaa aineksia vähän sekaisin. 

 Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot ensin keskenään. Lisää sitten kerralla muuhun seokseen. Vatkaa vatkaimen hitaimmalla nopeudella kaikki ainekset kunnolla sekaisin, älä vatkaa liikaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa.

Laita reunalliselle, isolle uunipellille leivinpaperi ja kaada taikina pellille. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi.

 Kuori ja pienistä omenat. Ripottele kulhossa olevien omananpalojen päälle kanelia ja sokeria. itse käytän tässä yleensä fariinisokeria. Levitä omenanpalat pellille taikinan päälle tasaisesti. Vielä voit ripoitella omenaviipaleiden päälle vähän kanelia ja sokeria. Paista piirakka 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25-30 min ylä/alalämmöllä. Omassa uunissani omenapiirakka paistui 35 minuutissa. Kokeile tikulla piirakan kypsyyttä keskeltä, jos tikku on puhdas, piirakka on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti