sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Hunaja-sinappinen Uunilohi

Uunilohta taas kerran, mutta nyt uusilla mausteilla. 


Uunilohta hunajan, dijon-sinapin ja nokkosen kera

Yksi iso lohifile
3rkl Dijon-sinappia
2 rkl hunajaa
2 valkosipulinkynttä
noin 3 rkl hienonnettua kuivattua nokkosta tai persijlaa
1 sitruuna
1rkl suolaa
2 tl mustapippuria

 
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nosta lohifile uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratull pellille nahkapuooli ylöspäin ja laita siksi aikaa uuniin kun teet maustekastikkeen. 
 Sekoita keskenään sinappi, hunaja, valkosipuli, sitruunanmehu sekä nokkonen. Kun lohifile on hetken kypsynyt  ota kala uunista ja poista nahka varovasti.
Mausta kala hyvin suolalla ja pippurilla.
Levitä hunaja-sipuliseos lohifileen päälle ja kypsennä uunilohta 150 asteisessa uunissanoin 20 minuuttia
Käännä uuni grillivastukselle, nosta lämpö 200 asteeseen ja grillaa kunnes pinta on hieman paahtunut.
Päälle laitoin vielä ylijääneen munavoin, jonka maustoin suolalla, pippurilla, ja persiljalla.
Hyvin sopi ja kaikki meni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti