Paprikainen kyljyspata
12 porsaankyljystä
rasvaa lihojen ruskistamiseen
3 sipulia
2 dl ruokakermaa
vettä
3 rkl sinappia
2 rkl soijakastiketta
mustapippuria
valkosipulia maun mukaan
2 suippopaprikaa
1 punainen paprika
chilirouhetta
persiljaa pinnalle
Nuiji tai painele kyljyksiä hieman ohuemmiksi ka leikkaa reunarasvaan/kalvoon viilto, ettei kyljys käpristy kypsyessään. Suolaa ja pippuroi kyljykset kummaltakin puolelta ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi.
Ruskista lihat pannulla molemmin puolin ja kuullota sipuli pehmeäksi.
Siirrä lihat pataan tai kattilaan ja lisää joukkoon kerma. Ota paistinpannulta loppumaku kiehauttamalla siinä sopiva määrä vettä johon lisäät mausteet sekä soijakastikkeen. Kaada pataan lihojen päälle. Viimmeiseksi lisää paprikat. Jos et halua paprikoista ihan pehmeitä lisää ne hetken kuluttua.
Kypsennä ruoka joko uunissa haydyttamalla tai liedelle sen aikaa että saat perunat kypsennettyä.
Muista maistella.
Tänään aloitettiin taimien istuttaminen kasvihuoneeseen. Viljelijä on monta viikkoa kuljettanut tomaatintaimet yöksi pakkaselta suojaa, mutta nyt ennusteet lupaavat yöpakkasten helpottavan ja taimet pääsivät vihdoin omille paikoilleen.
Lissu Koiranen on mielestään perheen paras puutarhuri, eikä millään ymmärrä ovelle asennettuja laatikoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti