Taas löytyi kokeiltavaksi uusi piirakkaohje. Iltalehden sivuilla tätä ylistettiin ja herkullisuutta ihmeteltiin. Helppo ja nopea tämä oli tehdä, mutta se tärkein.... No, ehkä tälle täytyy antaa toinen mahdollisuus ja tehdä joskus uudestaan, (ja tarjoilla kaverina runsaasti hyvää vaniljajäätelöä).
Mustikkapiirakka
2 munaa
2 dl sokeria
100 g sulatettua voita
2 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Päälle:
pakaste- tai tuoreita marjoja
50 g pehmeää voita
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita pohjan aineet keskenään. Kaada taikina voideltuun vuokaan.
2. Asettele marjat taikinan päälle, niin että koko pinta peittyy. Nypi samassa kulhossa (ei pesua välissä) pehmeä voi, jauhot ja sokeri muruiksi. Ripottele muruseos marjojen päälle.
3. Nosta piirakka uuniin alatasolle noin 30-40 minuutiksi. Paista ensin vartti 200 asteessa ja tiputa lämpö 175 asteeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti