sunnuntai 23. tammikuuta 2022

Kolmas viikko ja Korona kana


 Tällä hetkellä ruokakunnan kahdeksasta henkilöstä neljä on tehnyt positiivisen koronatestin. Puoliso on toistaiseksi saanut kotitestissä vain yhden viivan, jonka seurauksena hän on ottanut päävastuun keittiössä. Sanoi, että yllättyi kuinka paljon aikaa vie viisi kertaa vuorokaudessa ruokkia koko porukka.

Yksi viikon uutuuksista oli paistileikkeistä valmistettu "Korona Kana"
Teimme sen näin:
 Broilerin paistileikkeet  maustetaan suolalla ja mustapippurilla. Porkkanat, palsternakka ja punasipuli pilkotaan ohuiksi siivuiksi kanojen päälle. Päällimäiseksi asetellaan iso keko tuoretta pinaattia. Maustettu tuorejuusto, tässä pippurinen, ohennetaan kermalla ja maustetaan.
Broilerit imee itseensä aika paljon makua, joten mausteita voi laittaa ihan rennolla kädellä.
Vuoka uuniin 200 astetta ja noin 45 minuuttia. Kana kypsyy kunnolla, mutta porkkanat jää vähän rapsakoiksi. Jos pinta tummuu liikaa laita leivinpaperi tai folio loppu ajaksi  vuoan päälle.
Kaveriksi keitimme ohraa  
  


Varastojen syöntiprojekti on edennyt tasaisesti. Sairaana ote vähän löystyy, niin projekteista kuin kamerastakin (kuvat vaan tärähteli). Pakastinta on täydennetty hätävaratuotteilla, jotka on tarpeen varsinkin silloin, jos me aikuiset sairastuisimme yhtä aikaa tai jos liikaa laiskottaisi. 
Alkuviikosta teimme pienen ruokatilauksen lähikauppaan, joka sisälsi välipalatuotteita ja pinon koronatestejä sekä maskeja.
Alla olevan kuvan ostokset ovat viikon toinen ruokatilaus. Puoliso nouti ne perjantai-iltana ja näillä olisi tarkoitus selvitä pitkälle ensi viikkoon.


Ensi viikko on toivottavasti parempi ja korona saa jäädä muistoihin. 

2 kommenttia:

  1. Olipas näppärä kanaruoka! Taidan kans kokeilla joku päivä. Etätyöläisenä välillä havahtuu aamulla siihen että jääkaapissa ei ole mitään ruokaa, mutta tuohon pataan ainekset taitaisi tuoretta pinaattia lukuunottamatta löytyä aina kotoa.
    Mukavaa alkanutta viikkoa ja toivottavasti koko porukka teillä olisi jo tervehtymään päin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! Enään kaksi kahdeksasta sairastamatta, mutta onneksi kaikilla vain lievä tauti.
      Minusta broilerista paistileikkeet kunnolla maustettuna ja kypsenettyinä on parasta palaa. Tämän ruuan valmisti puoliso etäohjauksella.

      Poista