lauantai 4. joulukuuta 2021

Lohipatee

 Jonkin aikaa sitten tein tällaista lohimureketta tai pateeta. Kaikkia ei syöty yhdeltä istumalta, vaan pakastin lopun odottamaan sopivaa hetkeä. Tänään kun väkeä oli vähempi syömässä, niin tuli se sopiva hetki. 

Tässä perustekeminen vaati vähän enempi kiinnotusta, mutta lopputulos oli oikein maukas, vaikka ulkonäkö oli valju. Jos juhlavampaan tilaisuuten tätä suunnittelisi, niin esillepanoon olisi uhrattava ajatusta.


Lohipatee

n. 800g lohifilettä
12 dl ruokakermaa
1/2 dl korppujauhoja
3 kananmunaa
1 tilliä
1 tl sitruunanakuorta raastettuna
1 rkl sitruunamehua
1,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Lisäksi tilli-sitruuna tuorejuustoa

 Poista lohesta nahka ja rasvaiset osat. Paloittele kala ja hienonna se monitoimikoneen leikkuuterällä.

Sekoita ruokakerman joukkoon korppujauhot ja anna turvota hetki. Lisää kulhoon koneen käydessä vuorotellen ruokakerma-korppujauhoseos, kananmuna ja tilli. Lisää sitruunan kuori-ja mehu sekä mausteet. Seoita massa tasaiseksi.

Kaada murekemassa voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Nosta vuoka suurempaan korkeareunaiseen uunivuokaan. Kaada ulompaan uunivuokaan lämmintä vettä niin paljon, että vesiraja ulottuu murekevuoan puoliväliin.

Kypsennä mureketta vesihauteessa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes mureke on kypsää. Kumoa mureke tarjoiluvadille.


Tämän päivän ruoka oli murekkeen jalostusta. Siivutin vielä kohmeisen murekkeen ja ihan yksinkertaisesti vain paistoin pannulla. Mureke ei tästä käsittelystä ainakaan huonontunut.
Tämä lautanen lähti taas mummulaan ja sieltäkin tuli hyvää palautetta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti