perjantai 19. marraskuuta 2021

Punasipulihilloke


Kauan olen suunnitellut tekeväni sipulista jotain jalostetta. Nyt vihdoin sain aikaiseksi. Toisten tekemänä olen tätä maistellut, mutta koskaan ennen en ole itse tehnyt. Pienen purkin annoin ystävälle ja ison ajattelin syödä ihan itse, sikäli mikäli tästä syötävää tuli. Huomenna, vaikka ruisleivän päällä jonkun hyvän juuston seurana. 


Punasipulihilloke

1 kg punasipulia, pienittynä 
2 rkl öljyä
2-3 dl vettä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria rouheena
1 dl valkoviinietikkaa
2 dl hillosokeria
laita sipulit ja öljy kattilaan, kuumenna, lisää vesi, suola ja pippuri.
Keitä hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes sipulisilppu on puolikypsää. Lisää viinietikka.
Kiehauta ja lisää sokeri koko ajan sekoittaen
Keitä 5-10 minuuttia.
Lisää mausteita jos haluat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Todellinen lasagne ja ruokalista

Sain viimeisen palan lasagnea. Olihan se jo vähän kuivaa, mutta on normaalia että syön viimeisenä ja rappaan kattilanpohjat Ei vais, en rapp...