sunnuntai 21. marraskuuta 2021

Täytetty broilermureke

Broilerinjauhelihasta valmistin tänään pinaatilla ja juustolla täytettyä mureketta. Makua olisi voinut olla enemmän. Ensi kerralla maustan murekemassan tomerammin ja täytteeseen tulee kunnollista juustoa. Muuten oli siis hyvää, jos ei oteta huomioon, ettei maistunut oikein miltään.

Tein suunnilleen ohjeen mukaan, mutta kaksinkertaisena.


VALMISTUSAINEET

1 pkt Kariniemen Kananpojan jauheliha 400 g

1 sipuli pieninä kuutioina
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
tilkka rypsiöljyä
150 g crème fraichea
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
3 rkl soijakastiketta
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä

Täyte:
150 g kiinteää sulatejuustoa
100 g babypinaattia (käytin pakastepinaattia)

RESEPTI

Sekoita keskenään crème fraiche ja korppujauhot, anna turvota muutama minuutti. Freesaa sipulikuutioita pannulla öljytilkan kera ja anna hetki jäähtyä. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään ja anna massan maustua ja kylmetä jääkaapissa. Painele massa öljytylle leivinpaperille tasaiseksi levyksi. Laita levyn päälle sulatejuustoviipaleita sekä nopeasti pannulla freesattu pinaatti. Kääri levy rullalle ja kypsennä 200 °C uunissa n. 30min.


Murekkeen kaveriksi keitin ohraa.
Tämä lautanen meni mummulle. En tiedä mitä mieltä annoksestaan oli, kun en kiireiltäni joutanut jäädä kyselemään. Mummu parka, melkein heitteillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti