maanantai 29. marraskuuta 2021

Hapan-imeläpossua haudutuspadassa ja leipomispäivä

Leivontapäivänä, kun hella ja tiskipöytä pursuaa jos jonkinlaista kippoa on haudutuspata ihan paras keksintö. Ruoka-aineet pataan ja töpseli seinää, niin muutaman tunnin kuluttua on herkkua tarjolla.

 Ennen en ole juuri tällaista lihapataa tehnyt ja yllätyin tosi iloisesti. Tästä tuli välittömästi lempparipata.  


400g porsaanlihasuikaleita
1 prk ananaspaloja mehussa
2 sipulia
porkkanaa
punajuurta
ripaus valkosipulirouhetta tai muutama kynsi


Kastike:
n. 1dl ananasmehua
1/2 dl vettä
1/2 dl tomaattipytettä
ripsahdus suolaa
toinen ropsahdus chilirouhe
1 tl jauhettua inkivääriä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria
1,5 rkl omanasiiderietikkaa
1 rkl maissitärkkelystä
tilkka vettä

Laita porsaanliha, ananaspalat. sipuli, porkkana ja punajuuri haudutuspataan. Sekoita keskenään suola, chilirouhe, jauhettu inkivääri, ananasmehu, vesi, tomaattipyre, fariinisokeri, omenasiiderietikka ja soijakastike, ja kaada pataan.
Hauduta High 4-5 tuntia. Sekoita maissitärkkelystilkkaan vettä ja lisää pataan. Hauduta vielä 20 minuuttia. Nauti ja ihastu.


Tarkoitukseni oli vain käydä läpi leipomis-asioita sisältävä laatiko, inventoida ja hiukan siivota. Siinä levällään, pitkin pöytää, vuokaset katsoivat minua niin kauniisti, että päätin kokeilla mitä kerkeän tehdä ennen kuin koululaiset kotiutuvat.

Ihan kaikkiin vuokiin en kerinnyt käyttää, mutta jotain kuitenkin. Syntyi kaksi suklaa kakkua, maustekakku, banaanikakku, kaksi littasta kakkupohjaa, suklaahippu-ja appelsiinimuffineta sekä sitruunakakkusia. Suolasena oli kaksi saaristolaisleipää.  Kunhan olemme kaikkia maistelleet, niin laitan laitan parhaat ohjeet tänne talteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti