maanantai 22. marraskuuta 2021

Porkkanasosekeitto ja puurosämpylät

Uuden viikon aloitin sämpylävaraston täydenyksellä. Aamupuuron jämät, vettä, oikeaa voita, suolaa ja siirappia sekä jauhoihin sekoitettu kuivahiiva. Ainesosien määriä en tiedä, kunhan taikina on mahdollisimman pehmeää ja kunnolla nostatettua. Yli kolmekymmentä vuotta olen samoja sämpylöitä veivannut ja varmasti suurimmat yksittäiset säästöt perheen ruokabudjettiin saanut.

Tänäänkin tuoreen leivän tuoksu sai koulusta tulijat hymyilemään.


Hyvän viikon aloitukseen kuuluu jääkaapin vihanneslaatikon inventointi ja "viimmeisten-päivien-keitto". Tänään tilanne oli hyvä ja löytyi tarvikkeet vain porkkanasosekeittoon.


 Tätä keittoa söi kaikki paikallaolijat mielellään. Paitsi Hannes, joka nosteli persiljasilpun minun lautaselle. Hansu ei rehuista pidä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti