perjantai 1. lokakuuta 2021

Tomaatinen broilervuoka

Kasvihuoneen talviunille siirtymistä valmistellaan, mutta vielä jotain keittiöön tuotavaa oli. Öisin on puhallin yrittänyt pitää kylmän muovien ulkopuolella, mutta nyt senkin aika on ohi. Viimmeistä vesimelonia oli pakkanen puraissut ja se oli syöntikelvoton, mutta muuta hyvää sieltä vielä löytyi. Kirsikkatomaatteja oli kypsynyt yllättävän paljon ja kesäkurpitsojakin muutama.


Tämän päivän ruuaksi suunnittelin jotain broilerista ja Valion sivuilta löysin kiinnostavan broilericurryn. Suunnilleen ohjeen mukaan sen tein, mutta lisäsin vuokaan paljon kesäkurpitsaa sekä tomaatteja.  


Tomaattinen Broilericyrry

voita paistamiseen

1,5 kg broilerfilettä

3 sipulia

3 tl gram masala-mausteseosta

3tl juustokuminaa

3tl inkivääriä

3tl kurkumaa

3tl chilihiutaleita

1,5ti kardemummaa

3prk tomaattimurskaa

(Laitoin 1prk murskaa ja 6 isoa tomaaattia blenderin kautta)

3 prk ranskankermaa

Pienistä broileri sopiviksi paloiksi (valmiit fileetkin käy) ja paista pannulla. Siirrä lihat uunivuokaan. Kuullottele samalla pannulla mausteet ja sipuli ja lisää nekin vuokaan tomaattimurskan kanssa. Laita vuoka uuniin 200 asteeseen noin 20 minuuttia, jonka jälkeen lisää ranskankerma ja tomaatit päälle. Anna kypsyä uunissa vielä hetken, älä anna kiehua.

Tarjoile keitetyn riisin tai ohran kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti