Pohja
200 g voita (tai maidotonta margariinia)
1 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl kevytmaitoa (tai kaura-/riisimaitoa)
1 muna (tai 1 prk vauvojen hedelmäsosetta)
Täyte
4 omenaa
kanelia
Tarjoiluun
vaniljakastiketta tai -jäätelöä
Sulata voi. Sekoita voisulaan sokeri ja jauhot. Erota taikinasta reilu desi pinnalle ripoteltavaksi kuorrutteeksi.
Sekoita lopun taikinan joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri, maito ja muna.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (n.24cm9. Taikina on löysää, joten sitä ei ole tarkoitus nostaa reunoille.
Kuori omenat ja poista omenakodat. Leikkaa omeat sopiviksi paloiksi, vaikka viipaleiksi ja asettele ne taikinan päälle.
Ripottele pinnalle aneli ja muruseos.
Paista 200 asteessa n.30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti