torstai 14. lokakuuta 2021

Muruinen omenapiirakka

 Jälleen tarjolla lempileivonnaista eli omenapiirakkaa (ja jäätelöä). Nämä piirakat tein gluteenittomina hirvimetsälle tulevaa poikaa ilahduttamaan (tai lohduksi, jos kaatoja ei tule). Ohje on Kinuskikissan varastoista osiosta helpota ja nopeat, mutta herkulliset.

Pohja

200 voita (tai maidotonta margariinia)

1/2 dl sokeria

dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)

tl leivinjauhetta

tl vaniljasokeria

3/4 dl kevytmaitoa (tai kaura-/riisimaitoa)

muna (tai 1 prk vauvojen hedelmäsosetta)

Täyte

omenaa

kanelia

Tarjoiluun

vaniljakastiketta tai -jäätelöä


Sulata voi. Sekoita voisulaan sokeri ja jauhot. Erota taikinasta reilu desi pinnalle ripoteltavaksi kuorrutteeksi.

Sekoita lopun taikinan joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri, maito ja muna.

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (n.24cm9. Taikina on löysää, joten sitä ei ole tarkoitus nostaa reunoille.

Kuori omenat ja poista omenakodat. Leikkaa omeat sopiviksi paloiksi, vaikka viipaleiksi ja asettele ne taikinan päälle.

Ripottele pinnalle aneli ja muruseos.

Paista 200 asteessa n.30 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti