Kaurainen mustaherukka-vedelmapiirakka glut.
26-28 cm:n piirakkavuokaan
Piirakkapohja
1dl voita
1,5dl sokeria
1 kananmunaa
1,5dl glut. kaurajauho
1 tl leivinjauhe
1,5 tl vaniljasokeri
3,5 dl glut.kaurahiutaleita
Vatkaa voi,sokeri ja kananmuna. Yhdistä kuivat aineet (jossa 3dl kaurahiutaleita) ja lisää taikinaan. Sekoita sen verran, etta ainekset sekoittuvat.
Kaada taikina piirasvuoan pohjalle, ripottele pinnalle loput kaurahiutaleet. Painele taikina sormin vuoan pohjella ja reunoille.
Täyte:
herukoita ja vadelmia
2rkl perunajauhoja jäisten marjojen sekaan
1prk kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
1. Sulata rasva ja sekoita rasvasula sokerin kanssa. Lisää sekaan kananmuna ja maito, vatkaa hetki. Yhdista jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää hiutaleseos taikinaan ja sekoita hetken ahkerasti. anna taikinan levätä 10min., jotta kaurahiutaleet saavat turvota.
2. Voitele vuoka. Kaada pohjataikinavuokaan ja painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Levitä täytteet. laitoin sipaisun aroniahilloa, jonka päälle marjat. Sekoita kulhossa kermaviili päällinen ja levitä se kaiken päälle.
4. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 35-40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti