perjantai 15. lokakuuta 2021

Tomaattinen broilerikastike ja raivausinnostusta

 Olen vihdoinkin aloittanut virallisen kodinraivauksen. Ammattijärjestäjä Ilana Aalto on suunnitellut puolivuotta kestävän raivauskurssin, jossa tiettyjen ohjeiden mukaan käydään puolessa vuodessa läpi kodin jokainen esine. Hirmuraivaustakin täällä olisi tarjolla. Talon ullakko sekä ulkorakennukset ovat niin täynnä meidän omia sekä menneiden sukupolvien tärkeitä tavaroita, että hiki tulee ajatuksestakin.

Ensimmäiseksi kurssilla käytiin läpi tulevien raivahdusten oikea lajittelu ja  loppusijoituspaikat, kierrätys ja muut. Seuraavaksi inventoitiin siivousvälineet ja aineet sekä löydettiin niille käytännölliset säilytyspaikat. Täällä on kuulkaa nyt mopit ja mikrokuituliinat ojennuksessa.

Raivaus koskee tietysti ajallaan myös keittiötä. Ruokaostoksissa aloitan laihdutuskuurin nyt heti ja katson kuinka kauan pärjätään sillä mitä varastoista löytyy. Tässä viimmeinen holtiton ostosreissu.

Ruokaraivauksen aloitin tietysti jääkaapista.Ensimmäinen raivattava oli maustamattomat broilerinfileet, joista tein päivän aterian. Filesuikaleidein lisäksi laitoin kastikkeeseen porkkanaraastetta, ananasta, mukulaselleriä, sipuleja, tomaattia ja pienen palan Koskenlaskijaa. Liemeksi veden lisäksi tuli pippurinen kaurakerma. Suomalaisena viljelijänä olen uskollinen oikealle lehmänkermalle, mutta tämän kauratuotteen otin kokeiluun ja ihan hyvin se tässä toimi, en toki sitä epäillytkään.    


Seuraavia oman maan tomaatteja saa odottaa ainakin maagiset yhdeksän kuukautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti