lauantai 18. syyskuuta 2021

Paprika-tomaattihilloke

 Viimme viikolla keräsin kasvihuoneesta viimmeiset paprikat. Taimia ei kovin monta ollut, mutta ihmeen hyvin tuottivat satoa. Usein paprikan taimet on niitä, jotka ensimmäisenä tuovat kirvat kasvihuoneeseen, mutta tänä kesänä meillä ei sitä riesaa ollut ollenkaan.

Keittelin paprikoista ja kirsikkatomaateista aika tomeran kastikkeen, jonka pienissä purkeissa pakastin.  Alustavan ohjeen mukaan kastikkeeseen olisi tarvittu myös chiliä, mutta sitä ei tuoreena ollut. Käytin tuoreen tilalla hiukan kuivattua chilihiutaletta ja kyllä sekin potkua toi.

Tätä sitten talven pakkasilla lisään vähän joka ruokaan, niin pysyy lämmöt päällä.

  • Tällä ohjeella aloin kehittelemmän omanmakuista kastiketta:
  • 1 kpl punaista paprikaa
  • 1 kpl vihreää paprikaa
  • 1 kpl tuoretta chiliä
  • 1 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 4 dl hillosokeria
  • Halkaise paprikat ja poista siemenet. Hienonna paprikat monitoimikoneessa tai veitsellä. Kuumenna paprikat, viinietikka ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Keitä noin 10 minuuttia. Tölkitä paprikahilloke pieniin, pestyihin ja kuumiin purkkeihin. Tarjoa liharuokien kera.

Maire-koira on osallistuvainen harrastuskaveri 
j

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti