maanantai 20. syyskuuta 2021

Mustikka-puolukkapiirakka mascarponetäytteellä

Jälleen piirakka. Luulisi, että olen jo oppinut piirakoiden salat, mutta ei, tarvitsen aina selkokielisen reseptin. Ja onnekseni on ihmisiä, jotka ilmaiseksi ja ilolla jakavat hyviksi maistelemiaan ohjeita. Kiitos ja niiaus! Ilo on kokonaan minun puolellani.

Tämän piirakan ohje löytyi Mimmin keittiö-blogista. Ohje on alunperin ajateltu puolukalle ja rahkalle, vaihdoin ne mustikka-puolukkaan ja masckarponeen.
Hyvää tuli. Tehkää tekin. 


Pyöreä marjapiirakka

Pohja:
100g voitaa
1 dl sokeria
1 iso kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoa
1 dl ruisjauhoa (tai muuta tummempaa)
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4-5 dl marjoja (jos käytät pakastemarjoja, laita ne jäisinä)

Marjojen päälle:
200g masgarponejuustoa
1prk mietoa rahkaa
0,5dl kermaa
2 isoa kananmunaa
noin 0,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria

Ensin pohja: Vaahdota pehmeä sokeri ja voi vaahdiksi. Lisää kananmunat ja kuivat aineetja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele voideltuun piirakkavuokaan (laitoin korppujauhoa).
Levitä marjat taaiseksi raakan pohjan päälle. Pakastemarjoihin voi sekoittaa huikan perunajauhoja.
sekoita kaikki täyteainekset sekaisin. Maistele ja löydä makusi mukainen seos. Kaada täyte piirakkavuokaan marjojsen päälle.
Paista vähän alle 200 asteessa, uunin alaosassa 25-35 minuuttia. Seuraile piirakan paistumiseta ettei käy kuten minulle ja tule liian tummaksi, Ensikerralla olen tarkempi.
Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista ja jos jätain jää, niin säilytä se kylmässä.

En malttanut odottaa jäähtymistä, vaan lämpimänä leikkasin palan. Jäähtyneenä olisi tullut kauniimpi kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti