tiistai 21. syyskuuta 2021

Kesäkurpitsa-jauhelihapihvit ja viikon ruokalista

Viimmeisiä viedään...siis tuodaan ja syödään. Kohta on kaikki siivottava pois ja päästettävä kasvihuone talviunille. 

Kesäkurpitsaa tulee kasvihuoneesta vieläkin niin paljon, että työstä käy sen syöminen. Jotain hilloakin siitä yritin, mutta kompostiin meni koko satsi. Niin oli epämääräinen kokemus. Ensi keväänä muistan, että kaksi tainta tälle porukalle on riittävästi, jos yhtä satoisia ovat.

Yksi parhaista kesäkurpitsan piilotuspaikoista on erillaiset murekkeet ja pihvit sekä tietysti keitot. Niitä onkin nyt tullut usein tehtyä. Tässä eilinen vatsantäyte. 

Kesäkurpitsa-jauhelihapihvit

500g jauhelihaa
250g kesäkurpitsaa raasteena (kannattaa puristelle ja valutella)
200g maustettua tuorejuustoa (tässä aurinkokuivattu tomaatti)
2 kananmunaa
1 sipuli
(n. 1dl paprika-tomaattikastiketta) 
1,5 dl korppujauhoja
1tl suolaa
mustapippuria
öljyä/voita paistamiseen


Tämä viikon alustava suunnitelma:

Maanantai: ruokaisa salaatti......mansikkarahka....kesäkurpitsa-jauhelihapihvi

Tiistai: tomaattinen kesäkeitto....rahkaletut.....punajuurilaatikko, pihvinloput

Keskiviikko: kesäkeitto......helmipuuroa........jauhelohipihvit

Torstai: muussilaatikko......rahkaletut......lammasmakkarakeitto

Perjantai: eilinen keitto......lämpimät leivät......täytetyt tomaatit

Lauantai: mifukastike, kaurapasta.....herkut...tortillat

Sunnuntai: lihapata......pitsapannari......riisipuuro ja kiisseli




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti