n. 20 x 30 cm (irtopohja)vuokaan tai n. 28 cm pyöreään vuokaan
Pohja:
1 dl perunamuusijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
100 g voita tai leivinmargariinia huoneenlämpöisenä
1 dl jääkylmää vettä
Täyte:
1 pieni kesäkurpitsa
1 sipuli
1/2 punainen paprika
5 reilunkokoista kirsikkatomaattia
vajaa 1 tl valkosipulitahnaa (tai 2 valkosipulin kynttä pieneksi pilkottuna)
0.5-0.75 tl suolaa
200 g fetajuustoa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
n. 50 g (1 dl) punaleima emmentalia raastettuna
Ohje:
Aloita pohjan teolla. Sekoita muusijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Nypi huoneenlämpöinen, kuutioitu rasva joukkoon. Lisää kylmä vesi ja sekoita vain sen verran, että jauhot juuri ja juuri sekoittuvat joukkoon. Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Nosta taikina levy piirakkavuoan päälle ja painele kevyesti pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Pilko paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Mitä pienemmiksi leikkaat, sitä paremmin ne kypsyvät uunissa. Jos palat ovat kovin isoja, kypsennä niitä pannulla öljytilkassa muutama minuutti. Kuutioi myös kesäkurpitsa ja puolita tomaatit. Sekoita kasvikset keskenään ja lisää joukkoon valkosipuli ja suola.
Lisää puolet pilkotuista fetajuustoista piirakan pohjalle. Levitä päälle kasvissose ja päälle vielä loput fetajuustopalaset. Sekoita munat, maito ja juustoraaste keskenään. Kaada piirakan päälle. Paista 225 astetta alatasolla n. 35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut väriä pintaansa eikä keskusta enää hölly vuokaa liikuteltaessa. Anna piirakan jäähtyä hetki, tai lämmitä se seuraavana päivänä uudestaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti