Pakkasherra on yöllä käynyt kolkuttelemassa kasvihuoneen ovea. Vielä sen ei saisi päästä sisälle tomaatteja pureskelemaan, vaan ihanien vihreiden pallukoiden pitäisi saada punastua rauhassa. Parasta siellä on pienet punaiset kirsikkatomaatit, ne on kuin karkkia. Ihania!
Tomaattien lisäksi sieltä löytyy kurkkua, kurpitsaa, munakoisoa, rypäleitä, meloneja ja erillaisia yrttejä.
Pääpuutarhurina toimii Hansu
Tomaattisadosta ilahtuneena tänään tarjoiltiin tomaattista uuniseitä
Seivuoka
700-800g pakasteseitiä (laitoin kaksi pakettia)
3-4 tavallista isoa tomaattia viipaleina (laitoin paljon kaikenlaisia tomaatteja)
1 iso sipuli
1tl sitruunapippuria
1tl suolaa
tuoretta tilliä
1prk kermaa
1dl maitoa
1pkt koskenlaskija sulatejuustoa
2-3 vaaleaa Maizenasuurustetta
ehkä suolaa
tilliä tai ruohosipulia paiston jälkeen
Tee näin:
Paloittele kohmeinen kala kuutioiksi.
Laita hienonnettu sipuli ja mausteet kalakerroksen päälle ja sitten tomaattiviipaleet.
Kiehauta maito ja kerma kiehuvaksi, lisää vaalea Maizenasuuruste ja kiehauta. Lisää koskenlaskija paloina ja anna liueta. Maistele ja mausta suolalla.
Kaada kastike vuokaan tasaisesti. Kastiketta tuntuu olevan liikaa, mutta kala hupenee kypsyessään ja tomaateistakin lähtee nestettä. Ripottele juustoraaste ruuan pinnalle. Kypsennä noin 200 asteessa noin 40 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti