maanantai 16. elokuuta 2021

Tomaattikeittoa ja mattojen pesua


Viimmeisenä päivänä ennen Pikkuisen lomalta paluuta pesimme tyttären kanssa loput pesua odottavista matoista ja mummullakin sai hurjasta vauhdista osansa. Yksi tyttäristä sattui olemaan kotona ja mikä on sen parempaa äiti-tytäraikaa kuin yhdessä siivoaminen, paitsi yhdessä syöminen.

Edellinen tomaattikeitto valmistui paahdetuista tomaateista ja muista kasviksista. Sen keiton suosio oli varsin vaihteleva, itse pidin siitä kyllä. Tämän ohjeen olen löytänyt netistä jo kauan sitten ja lähtöpaikan tietysti unohtanut. Hyvää ja vahvaa oli tämäkin. 
   

Tomaattikeitto

1 sipuli
2 valkosipukinkynttä
1 kasvisliemikuutio
3,5 rkl tomaattipyrettä
5 dl vettä
2 tl kuivattua basilikaa
muutama rouhaisu mustapippuria
suolaa
50 g maustamatonta tuorejustoa


  • Aloita valmistamaan tomaattikeitto kalttaamalla eli kuorimalla tuoreet tomaatit. Laita pari litraa vettä kiehumaan. Tee kuhunkin tomaattiin ristiviilto leikkuuveitsellä. Upota kaikki tomaatit varovasti kiehuvaan veteen.
  • Nosta tomaatit vedestä pois reikäkauhan avulla heti kun niiden kuoret alkavat rypistyä ja irrota. Siirrä tomaatit astiaan, jossa on kylmää vettä ja anna tomaattien jäähtyä. Kuoren pitäisi nyt irrota helposti. Pilko kaltatut tomaatit pienemmiksi, samankokoisiksi paloiksi leikkuulaudalla.
  • Silppua sipuli. Kuullota sipulisilppua ja puserrettua valkosipulia hetken ajan paistinpannulla öljyssä tai voissa.
  • Lisää joukkoon paloitellut, kaltatut tomaatit (muista myös leikkuulaudalle tomaattien paloittelusta jäänyt "tomaattimehu"!) ja anna seoksen kiehua keskilämmöllä noin kymmenisen minuuttia.
  • Lisää joukkoon vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyree.
  • Lisää lopuksi joukkoon mausteet sekä tuorejuusto.
  • Anna keiton kiehua hiljalleen vielä 15-20 minuuttia.
  • Soseuta kypsynyt tomaattikeitto tehosekoittimessa.
  • Koristele valmis keitto paahdetuilla pinjansiemenillä ja viipaloiduilla basilikanlehdillä. Tarjoile tomaattikeitto tuoreen leivän kanssa ja nauti.
  • Mäntysaippuan tuoksu ja puhtaat matot......kesä on vielä täällä

2 kommenttia:

  1. Kiitos maukkaan näköisestä tomaattikeitto reseptistä, hyvä idea ripotella pinnalle sekä ituja että raejuustoa. Siivoaminen on mukavaa ja vielä mukavampaa, jos sen tekee yhdessä. Olemme myös huomanneet ystäväni kanssa, että toimivat siivousvälineet ovat myös tärkeät. Hän käyttää kuitukangasliinaa, jota voi kuulemma käyttää erittäin monipuolisesti siivotessa.
    https://www.jukkapackalen.fi/kuitukangas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siivoaminen on välillä todella rentouttavaa, varsinkin silloin kun seura on hyvää ja tehokasta.
      Täytyypä käydä tutustumassa kuitukangasliinoihin. Kiitos vinkistä.

      Poista