maanantai 9. elokuuta 2021

Pavlova

Koululaisten kesäloma on ohi ja huomenna alkaa osalla lapsista uusi lukuvuosi. Yksi aloittaa ylihuomenna ja Pikkuisin kotiutuu viikonloppuna. Hansu palaa päivätoimintaansa vasta ensi viikolla.
Koulujen alkaminen on sopiva hetki ja syy juhlia ja tehdä pellillinen herkullista Pavlovaa.
 Edellinen yritys maistui kananmunan ja kaurapuuron risteykseltä, joten kovin suurta  elämystä en osannut  odottaa. En tiedä löysinkö nyt paremman ohjeen vai mitä tapahtui, mutta herkku oli tosi herkku.


Pavlova
Pohja:
  • 4valkuaista
  • 2 2/3 dlsokeria
  • 1 tlvalkoviinietikkaa
  • 1/2 tlvaniljasokeria
  • 2/3 rklmaissitärkkelystä

Täyte:

  • 1/2 lmansikoita ja muita kesäisiä marjoja
  • 2 dlvispikermaa
  • 1/2 rklsokeria

1. Pane uuni kuumenemaan 100 asteeseen.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi niin, että voit kallistaa kulhoa ilman, että valkuaisvaahto hievahtaakaan.
3. Lisää sokeri ja vatkaa niin kauan, että vaahto on kiiltävää ja kovaa. Kun nostat vatkainta, vaahtoon jää teräviä huippuja.
4. Lisää loput aineet ja vatkaa seosta vielä muutama minuutti.
5. Voitele leivinpaperi kevyesti rypsi- tai auringonkukkaöljyllä. Levitä marenkivaahto nokareina ympyrän muotoon leivinpaperin päälle.
6. Kuivata marenkia uunissa 1 1/2–2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki.
7. Paloittele mansikat ja poista kannat.
8. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.
9. Levitä kermavaahto marenkipohjan päälle. Lisää marjat. Tarjoa pavlova mahdollisimman pian, sillä se sitkistyy odottaessaan.

He ketkä eivät osaa nauttia pavlovasta tyytykööt mansikkarahkaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti