tiistai 3. elokuuta 2021

Paahdettu tomaattikeitto

Tarkoitukseni on nyt testata mitä ruokakunta sanoo tomaattikeitosta. Päätin samalla seisomisella tehdä keittoja useammalle päivälle ja pakastaa ne mitä ei tänään syödä . Tomaattikeiton lisäksi valmistui paahdettu kukkakaalikeitto ja keitto kesäkurpitsasta.
Tänään maistattelin kuitenkin tomaattikeittoa, joka oli meille ihan uusi tuttavuus ja vähän jännitin millaista palautetta tulee.


Idean keittoon sain facebookista, jossa joku oli tehnyt tomaattikeiton paahdetuista kasviksista ja hänen keitossa oli tomaatin lisäksi myös muita vihanneksia.

Tein siis näin: Ensin pilkoin uunipellille tomaattien lisäksi kesäkurpitsaa. porkkanaa, suippopaprikaa sipulia varsineen ja bataatin. He, jotka ottavat tomaattikeiton vakavasti sanovat, että kasvissosekeittoa teit, mutta minä luen tämän tomaattikeittojen perheeseen. Vihannesten päälle lorottelin oliiviöljyä, suolaa, mutapippuria ja viikuna balsamicoa. Uuniin lämpö oli noin 225 astetta. Paahtumisaikaa en katsonut, mutta saivat olla uunissa niin kauan kunnes nestettä irtosi.

Uunista paahdetut kasviksest nostelin kattilaan, lisäsin hiukan vettä ja annoin kiehua miedolla lämmöllä kauan. Maistelin, lisäsin vähän mausteita, jonka jälkeen soseutin keiton sauvasekoittimella. Lisäsin ranskankermaa ja annoin keiton vielä pulpahduksen verran kiehahtaa.

Lautaselle keiton päälle paahdoin auringonkukansiemeniä ja silppusin hiukan persiljaa.
 Hansu söi hyvällä halulla raejuuston kanssa, mutta mummi siirti lautasensa syrjään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti