Keväällä valmistui uusi yhteinen harrastuksemme, kasvihuone. Parhaan sadon kannalta huone valmistui tälle kesälle hiukan liian myöhään, eikä tekniikka ei ole vielä kunnossa, mutta harrastuksesta ei sovi stressata. Kyllä sieltä silti jotain saadaan.
Tämän päivän ruokalistalla oli kasvispihvejä, jotka nyt tein kesäkurpitsasta. Yritin ensin paistamista uunissa, mutta massa oli niin kosteaa että pihveistä tuli jotain muuta kuin pihvejä. Paistoin sitten lettupannulla lempeästi pienellä lämmöllä. Ohje on Peggyn keittiöstä.
Kesäkurpitsapihvit
Noin 12 kpl
- 1 iso kesäkurpitsa
- 1 keltasipuli
- 1 kananmuna
- 1 dl vehnäjauhoa
- 150 g cheddarjuustoraastetta
- 1 rkl tuoretta hienonnettua timjamia
- suolaa ja pippurisekoitusta oman maun mukaan
Paistamiseen öljyä
- Pese ja raasta kesäkurpitsa keskikokoisella raasteterällä.
- Siirrä raaste siivilään ja painele lusikalla ylimääräinen neste pois.
- Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna timjami. Raasta cheddar.
- Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja anna seoksen tekeytyä hetki.
- Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lisää öljy ja nostele ruokalusikalla pieniä kekoja pannulle.
- Kypsennä pihvit molemmin puolin. Vältä kääntämistä turhaan, jotta pihvi säilyttää muotonsa.
- Asettele lautaselle ja nauti.
Maanantai: kasvispihvit, kananmunakastike, peruna......herukkavispipuuro......kaalilaatikko
Tiistai: broileririsotto......perunarieskat......tomaattikeitto
Keskiviikko: linströminpihvit......marjarahka......nakkikeitto
Torstai: spaghetti, bolognese......pannari, hillo......juustoinen kalakeitto
Perjantai: uunilohi, juurespelti......pitsaleipä......kaalikeitto
Lauantai: lihakastike, peruna......suklaapuuro......hernekeitto
Sunnuntai: broilerin rintafile, ohra-kaura......karjalanpiirakka......spaghetti, kala-kasviskastike
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti