sunnuntai 1. elokuuta 2021

Jugurtti-punaherukkapiirakka

 Pitkästä aikaa piirakkapäivä. Koko hellejakson olemme vain hikoilleet ja huokailleet, niinpä vierasvarat on pakastimesta jo aikaa sitten syöty ja kaupan antimiin turvauduttu. Ja yllätykseksi kaupan piirakat olikin ihan hyviä.

 Jotain uutta ohjetta teki nyt mieli kokeilla. Punaherukoita on vielä pensaissa odottamassa  ja nopeasti sieltä pariin piirakkaan marjat hakee. Tämä piirakka sopii n.25cm korkealaitaiseen piirakkavuokaan.

Taikina:

1.25 dl juoksevaa rasvaa

1.25 dl kreikkalaista jogurttia

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

0.5 dl perunajauhoja

1.25 dl sokeria

ripaus suolaa

1.5 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Päälle:

2 dl kreikkalaista jogurttia

1.25 dl sokeria

2 kananmunaa

2 tl vaniljasokeria

n. 2.5-3.5 dl punaherukoita

Ohje:

Mittaa taikinan kaikki aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoita nopeasti sekaisin, älä vatkaa. Kaada taikina kevyesti voideltuun piirakkavuokaan ja levitä tasaisesti pohjalle ja nosta hieman reunoilla. Jos taikina tarttuu kovin kiinni, koita tasoittaa taikinaa veteen kostutetulla lusikalla.

Tee täyte sekoittamalla jogurtin joukkoon sokerit ja munat. Kaada taikinan päälle. Paista noin 30 minuuttia 200 astetta.

Täällä on myös syötän hyviä kissanpentuja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti