maanantai 28. kesäkuuta 2021

Broilerijauhelihapihvit

Gluteenittoman kokkina kiinnostuin tarkastamaan pienen kylä-markettinmme gluteenittomien tuotteiden tarjonnan. Jos nykyistä valikoimaa vertaa kymmenen vuoden takaiseen, niin ero on todella suuri. Pienessä kaupassa valikoima oli todella runsas ja monipuolinen. 
Meillä viljattomuus on vain muutamalla jo omillaan asuvalla lapsella, joten kokkausvastuuni on hyvin tilapäistä. Nyt, tänä keväänä, kun Raksapoika on ollut täällä kotona tekemässä meille remonttia olen asiaa joutunut enempi opettelemaan. Onnekseni Poika on vaatimaton ruokailija.

Uusi tuote jonka kyläkaupasta löysin oli "Mummon gluteenittomat korppujauhot". Aiemminkin olen toki gluteenitoomia korppujauhoja käyttänyt, mutta nämä olikin ihan parhaita. Jauhe on hienoa, vähän pankojauhon kaltaista ja sopii hyvin sekä panerointiin että nesteensidontaan sekä kakkuvuoan reunojan jauhotukseen.

Nyt käytin Mummon korppujauhoja broilerijauhelihapihveissä, johon alustavan ohjeen löysin Hellapoliisilta. Ohje on mieto ja helppo. Jos tekisin vain itselleni laittaisin hiukan enempi potkua, mutta tämä ruokakunta ei potkimisia siedä.


Broilerinjauhelihapihvejä

2 dl korppujauhoja
4 dl vettä
3 munaa
1 prk tuorejuustoa (italian yrtit)
1 kg broilerinjauheliha
1 dl persiljasilppua
1 dl kuivattua purjoa
1dl kuivattua purjoa
3 sipuli silppuna
suolaa
mustapippuria

Anna korppujauhojen turvota hetki nesteessä, lisää muut aineet.
Sekoita tasaiseksi.
Taputtele pieniksi pihveiksi ja paista pannulla lempeällä lämmöllä.
Uunissakin onnistuu leivinpaperin päällä 200 astetta 20 minuuttia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti