lauantai 19. joulukuuta 2020

Borssikeittoa ja perunarieskat

Tänään oli viimmeinen virallinen etäkoulupäivä ja seuraavaksi koulua käydään tammikuussa ihan oikeassa koulussa. Keväällä ensimmäisen etäkoulun alussa olimme Viljelijän kanssa varmoja, että pakkohoitoa tästä meille seuraa. Onnellisesti se kuitenkin päättyi ja kevääseen  verrattuna tämä kolmen viikon jakso on ollut todella helppo meille kaikille. Oikeaan kouluun on lapsilla jo kova ikävä.

Viimmeisen päivän lounaaksi tein borssikeittoa ja eilisestä muusista rieskoja. Ihan hyvää tuli
 

Borssikeitto
500g valkokaalia
500g punajuurta
2 valkosipulinkynttä
2 sipulia
1rkl öljyä
2l vettä
1 kasvisliemikuutio
2rkl tomaattisosetta
1,5tl suolaa
1tl suolaa
1tl mustapippuria
1tl timjamia

Lisäksi tuoreella basilikalla tai timjailla maustettua smetanaa


Hyödynnä tähteeksi jäänyt perunamuusi rieskataikinassa. Nopeasti valmistuvat perunarieskat maistuvat ilta- tai välipalana.

Ainekset
400 g (5 dl) perunamuusia
2 kpl kananmunaa
2 1/2 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1/2 - 1 tl suolaa (tarvittaessa)

Vinkki: Taikina saa olla melko pehmeää. Ohenna jämäkkä taikina tarvittaessa tilkalla maitoa. Taputtele taikina jauhoja apuna käyttäen pellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteesa kunnes rieskat näyttävät kauniilta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti