sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Marjapuuro speltistä


Iltapalaksi teen usein puuroa ja koska porukassa on yksi joka puuronsa aina tarvitsee, niin samalla teen tietysti isomman satsin. Harvoi lapset ymmärtävät tästä olla kiitollisia. Täytyy tunnustaa, että joskus kyllä turvaudun mikropuuroon ja silloin toiset lapset saavat esim. leipää tai jotain muuta pientä. Laiskuus se on
Emännöitsijänkin riesa.

Nyt keittelin marjapuuroa Birkkalan myllyn spelttimannasta. Se on hiukan rouheampaa ja paljon ruokaisampaa kuin ihan tavallien vehnämanna, eikä siihen saa vispattua vehnämannan ihanaa pumpulisuutta.
Kunnon tavaraa siis.

Puuro ennen vispausta oli aika paksua, mutta luottavaisesti laitoin vispilät pyörimään. 


Näin tein:
2l vettä
4dl puolikoita
4dl mannaspelttijauhoja
1l mansikoita
3dl mustikoita
1,5dl sokeria
(ripaus suolaa)
Keitä puolukat värittömäksi vedesssä. Lisää mannajauhot sekoittaen. Kypsennä puuroa noin 15 minuuttia. mausta puuro ja lisää loput marjat ja jatka kypsentämistä vielä n.5 minuuttia.
Vatkaa halutessasi jäähtynyt puuro kuohkeaksi. Itse vatkasin yleiskoneella melko lämpimänä isolla teholla ja kauan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti