sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Burgundinpata

Viikonloppuna yritin tarjoilla perheelle jotain vähän parempaa, mutta silti helppoa valmistaa. Mietin ruokaa mitä en ole koskaan ennen tehnyt. Burgundinpadan-ohjeen otin K-menusta, jota sitten hiukan soveltelin. Ainesluettelo on oikeassa burgundinpadassa pitkä, mutta nyt karsin ja sovelsin, että saan nirsokerhon edes maistamaan. Kun saa kaiken tarvittavan pataan, niin kokki voikin siirtyä muutamaksi tunniksi sohvalle.

Tekovaiheesta en ennättänyt ottaa kuvia, mutta mummulle menevä lautanen näytti tältä. 


Ainekset, noin 12 annosta

1,5kg naudan paistia
2pkt pekonia
4 porkkanaa
3 salottisipulia
1rasia tuoreita herkkusieniä (vois käyttää enemmänkin)
4dl lihalientä
2dl karpalomehua
4 valkosipulia (tai maun mukaan)
1dl tomaattisosetta
1tl mustapippuria
3 laakerinlehteä
2tl kuivattua timjamia
2tl suolaa

      1. Kuutioi liha ja suikaloi pekoni. Lohko kuoritut sipulit. Viipaloi porkkanat ja halkaise herkkusienet.
      2. Ruskista pekoni pannussa ja ruskista pekonista irronneessa rasvassa lihakuutiot pienissä erissä. Siirrä lihat pataan. Kiehauta rasvassa myös sipulit ja lisää pataan porkkanoiden ja herkkusienien kanssa. Huuhdo pannu vesitilkalla ja kaada pataan. Lisää pataan punaviini tai lihaliemi, hienonnetut valkosipulinkynnet, tomaattisose ja mausteet.
      3. Anna padan hautua kannen alla miedolla lämmöllä 1-2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa nestettä ja tarkista suolan määrä. Tarjoa burgundinpata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti