torstai 1. lokakuuta 2020

Normandilainen omenapiirakka

Löysin Maku-sivuilta kiinnostavan omenapiirakan ohjeen ja innoissani aloin heti tekemään. Ensimmäisten vaiheiden jälkeen luin ohjeen loppuun. Tätä piirakkaa ei tehdäkkään tuosta vaan suit sait sukkelaan, mutta säätäminen kyllä kannatti. 


Pohja
4dl vehnäjauhoja
150g voita
0,5dl sokeria
0,25tl suolaa
1 kananmuna
(1rkl kylmää vettä)

Täyte
1.5dl tonusokeria
100g pehmeää voita
1 kananmuna
1,5dl mantelijauhoa
2rkl sitruunamehua

Päälle
3-4 suomalaista omenaa
2rkl sitruunamehua

Viimmeistely
1dl aprikoosihilloa
1rkl tomusokeria

Normandilainen omenapiirakka valmistuu näin:

1. Nypi pohjaa varten vehnäjauhot, voi, sokeri ja suola murumaiseksi seokseksi.

2. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tilkka kylmää vettä. Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin 1-2 tunniksi tai yön yli.

3. Kauli taikina jauhojen avulla ohuemmaksi (2-3mm) ja nosta se kaulimen avulla piirakkavuokaan. Paineli taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta piirakkavuoka jääkaappiin odottamaan.

4. Pese ja viipaloi omenat ja pirskottele niille sitruunamehua tummumisen estämiseksi.

6. Vatkaa täytettä varten tomusokeri ja voi kuohkeaksi. Lisää muna edelleen vatkaten sekä lopuksi mantelijauhot ja sitruunamehu.

7. levitä täyte piirakkataikinalle. Valuta omenaviipaleet tarvittaessa. Laita ne mielesi mukaan sopivasti täytteen päälle.

8. Paista 200-asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja täyte on saanut kauniin värin.

9. Kuumenna aprikoosihillo mikrossa. Sivele hillo siveltimellä omenanviipaleille.
Siivilöi piirakan päälle tomusokeria. Jätskin tai vaniljakastikkeen kanssa vielä paranee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti