sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Mustikka-suklaamuffinit

Speltti on kiehtova vilja ja sen käyttö leivonnassa ja ruuanvalmistuksessa on kiinnostavaa.  
Niin kuin edellisistä postauksista huomaa pidän piirakoiden tekoa järkevänä taidemuotona, enkä mielelläni tee mitään pienempää. Spelttijauhopakkauksen kyljestä löysin kuitenkin mielenkiintoisen ohjeen. Usein parhaat ohjeet löytyvät tuotepakkauksista. Ovat ainakin kunnolla testattuja ja ammattilaisten hyväksi havaitsemia.
Tämäkin ohje oli ihan hyvä, kuulemma. Itse maistoin yhden tuoreeltaa, eikä se minusta kummoinen ollut, mutta maistelijani ovat hyvin kasvatettua väkeä ja tietävät, ettei kaikkea saa mennä heti syömään.
Ohjeessa on valkosuklaata, mutta sen vaihdoin maitosuklaaseen. Muuten menin ohjeen mukaan

Muhkeat mustikkamuffinit
8-10 kpl

100g voita
5 pientä kananmunaa
3dl sokeria
5dl spelttialkuvehnäjauhoja
2tl leivinjauhe
0,5tl inkivääriä
200g tuoreita tai pakastemustikoita
100g rouhittua suklaata

Laita voi kattilaan ja sulata se miedolla lämmöllä.Anna voin paahtua kattilassa kunnes se alkaa tuoksua pähkinäiseltä ja muuttuu kullan ruskeaksi. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.
Vispilöi kananmunat ja sokeri kulhossa kevyesti seksisin. Sekoita jauhoihin inkivääri ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää myös jäähtynyt voisula.Kääntele lopuksi joukkoon mustikat ja rouhittu suklaa.
Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti